Crosstrainingen Horse and You;

Horse and You biedt u de volgende trainingsmogelijkheden;
1
) Bixie
2) Basis training voor beginnende / onervaren combinaties
3) Crosstraining, basistraining aangevuld met oefenen van combinaties
4) SGW training, crosstraining aangevuld met een proefgerichte dressuurtraining
5) Oefencross

Alle bovengenoemde trainingen / activiteiten zijn er opgericht om te werken aan het vertrouwen van paard / pony en ruiter in het springen van natuurlijke hindernissen en dit alles onder deskundige begeleiding.

1) Bixie training; De kinderen zullen in groepen van ca 4 deelnemers kennis maken met verschillende natuurlijke hindernissen. Veel obstakels zullen in eerste instantie in stap worden overwonnen en vervolgens schakelen we over naar de draf en galop. Een belangrijk aspect in deze training is dat de kinderen eventuele problemen als groep leren oplossen. Onder het motto; als er één pony over de hindernis is volgen er meer! (tijdsduur ca 60 min)

2) Basistraining; In deze training krijgen de deelnemers instructie in het galopperen in de verlichte zit en wordt er gewerkt aan een correcte houding en beenligging. Daarnaast maakt men kennis met diverse enkelvoudige uitnodigende crosshindernissen, zoals op/afsprong, waterbak, heggen, dakjes, etc. De hoogte van de hindernissen kunnen variëren van 40 tot 60 cm. (tijdsduur ca 60 min)

3) Crosstraining; Deze training is een vervolg op de basistraining, waarin de training al meer is gericht op het rijden van een cross. De enkelvoudige hindernissen uit de basistraining worden met elkaar gecombineerd. Daarnaast wordt er aandacht geschonken an het rijden van lijntjes en het tempo tussen de hindernissen. De hoogte van de hindernissen in deze training kunnen variëren van 60 tot 90 cm. (tijdsduur ca 60 min)

4) SGW training; Deze training is bedoeld voor actieve wedstrijdruiters. Omdat de dressuurproef het eerste onderdeel is van de wedstrijd vind ik het belangrijk dat men in dit onderdeel geen punten laat liggen door het rijden van een slordige proef. Vandaar dat ik de proefgerichte dressuurtraining heb opgenomen in deze training. Het crosstrainings gedeelte in deze training is identiek aan training nr. 3. (tijdsduur dressuur 30 min, cross 60 min).

5) Trainingscross; In deze training wordt er over de aanwezige terreinhindernis een parcours uitgezet, waarbij de hoogte van de hindernissen worden aangepast aan het niveau van de combinaties ( 40/60/80 cm). Nadat men heeft losgereden kan men het uitgezette parcours 2x rijden. Tussen de beide rondes wordt door de instructeur / trainer aangegeven welke punten beter kunnen. Deze training zal enkele malen per jaar door Horse and You worden georganiseerd, maar kan ook op verzoek worden georganiseerd voor groepen en verenigingen.