Dressuurtrainingen.
Voor de volgende trainingen kunt u bij mij terecht;
- Dressuurtrainingen individueel en verenigingen
- Proefgerichte trainingen

Naast de reguliere dressuurtraining heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in het geven van proefgerichte trainingen. Als jurylid (t/m M2 bevoegd) is het mij vaak opgevallen dat deelnemers onvoldoende gebruik maken van de mogelijkheden van de dressuurring en dat men veelal de onderdelen onvoldoende voorbereid door gebruik te maken van de hoeken en de tijd tussen de onderdelen. Daarnaast constateer ik dat deelnemers niet goed weten hoe problemen tijdens de proef op te lossen, met als gevolg dat de resterende onderdelen van de proef ook niet meer goed lopen. Met mijn ervaring kan ik nuttige tips geven voor het oplossen van deze problemen of dusdanig te verbloemen dat het minder storend is in de proef. Daarnaast kan ik uitleggen wat het jurylid graag wil zien. Naar mijn mening kan zeker 5 tot 10 punten hoger gescoord worden als men goed gebruik maakt van de rijbaan, de mogelijkheden in de proef en weet hoe problemen op te lossen.
Horse and You biedt daarom ruiters en amazones de gelegenheid om onder begeleiding de dressuurproef te rijden, welke daarna wordt besproken met eventueel ondersteuning van videobeelden. Vervolgens zullen de verbeterpunten één voor één geoefend worden. Op zijn locatie heeft Horse and You een dressuurbaan met hekjes beschikbaar. Maar het is ook mogelijk om deze training bij u thuis of op een verenigingslocatie te geven.

Iedereen die (beter) wil leren paardrijden is welkom. Jong of oud, ervaren of niet. Wedstrijdruiters/amazones kunnen bij mij hun vaardigheden verbeteren en recreanten kan ik helpen om met nog meer plezier te rijden.

Wat is mijn doel;

Dat het paard soepel, gehoorzaam en met zichtbaar plezier, de hulpen en de aanwijzingen van de amazone/ruiter uitvoert.

Eerlijk en met respect paard rijden, zoals paardrijden oorspronkelijk bedoeld was.

Zonder hulpteugel helpen bij het ontwikkelen van het rijkunstige gevoel.

Problemen voorwaarts / neerwaarts oplossen

Cursist laten begrijpen waar die mee bezig is en waarom, dan begrijpt het paard je ook beter.

Steeds op zoek zijn naar de fijne en prettige samenwerking van de mens met zijn paard.

Aandachtspunten in de lessen zijn, Houding en zit / Aanleuning / Voorwaarts-neerwaarts / Tact en regelmaat / Stelling en buiging.

Voorop blijft altijd staan het welzijn van het paard!

Spreekt mijn filosofie U aan, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een proefles.