Even voorstellen: Michiel Mulder

De liefde voor paarden heb ik als zoon van de bekende paardendierenarts Dick Mulder uit Voorst met de paplepel ingegoten gekregen.
Op de paardenkliniek van mijn vader “de Rietmus” heb ik geleerd dat de zorg voor het paard altijd voorop staat in alles wat je doet. Ondanks dat ik opgroeide tussen de paarden heb ik toch gekozen voor een maatschappelijke loopbaan. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Klinische Chemie gedaan te Deventer en ben daarna gaan werken in de Deventer Ziekenhuizen. Na 12 jaar overgestapt naar de industrie en heb diverse management functies vervuld bij JT Baker en Cargill Chocolate.

Sinds oktober 2018 geniet ik van mijn pensioen.

  

Zoals zovelen ben ik heel vroeg begonnen met lessen bij de LR IJsselzoom te Voorst en daar kreeg ik les o.a. van de heren Baltzer, Roelie Bril, Bennie van der Mei en Henk Buunk. Vanaf het begin heb ik mij aangetrokken gevoeld tot het rijden van samengestelde wedstrijden. Bij de IJsselzoom te Voorst was het rijden van afdelingsdressuur een vast onderdeel van de instructie. Naast het uitbrengen van verschillende paarden op concoursen tot met de klassen Z-dressuur en springen, heb ik mij vooral gespecialiseerd in het rijden van samengestelde wedstrijden en military’s.
Door mijn resultaten werd ik uitgenodigd voor centrale trainingen. Instructeurs waren: Tinus Ruiterkamp, Dick Stilwell en Berty Hill. De centrale trainingen werden gegeven te Boekelo (fam. Smelt), Haaksbergen, Gieten en Helvoirt (fam. Stibbe).
Ik heb deelgenomen aan diverse nationale en internationale wedstrijden, waaronder:
Military Boekelo (5x)
Military Hoge en Lage Mierde
Military Breda
Military Amsterdamse Bos
Military Bieleveld (Duitsland)
Military Punchestown (Ierland)
SGW Oranjewoud
SGW Wesel (Duitsland)
Europese Kampioenschappen Landelijke Ruiters te Flyinge (Zweden)

Sinds mijn stop in 1987 als wedstijdruiter, ben ik altijd actief gebleven in de paardensport als instructeur, jurylid en ringmeester. Als lid van de LR Bathmen e.o. ben ik actief betrokken geweest bij het organiseren van het indoorevenement Bathmen te Paard, later als wedstrijdleider / ringmeester.
                                                                           

In 1988 ben ik samen met mijn vader begonnen met mennen en heb de Haflingers uitgebracht in enkelspan, tweespan en tandem. Later zijn deze beide Haflingers opgenomen in het vierspan van Arend-Jan Hammink en hebben met het Nederlands team deelgenomen aan de Europese kampioenschapen te Breda en in Oostenrijk. 

 

Ik heb de paardensport altijd als mijn hobby gezien, maar medio 2013 heb ik besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken, door mijn kennis en ervaring professioneel in te zetten vanuit onze locatie in Heeten.
Met mijn onderneming Horse and You kan ik U helpen plezier te beleven in het beoefenen van de paardensport in de breedste zin van het woord en daarnaast kan ik U helpen verder te komen in de wedstrijdsport.

Nieuwsschierig geworden, ga dan naar de Activiteiten voor meer informatie.